ΕΛΙΔΙΑ Κολυμβάρι Χανιών Κρήτης ΠΟΠ

ΕΛΙΔΙΑ Κολυμβάρι Χανιών Κρήτης ΠΟΠ

Στα βορειοδυτικά του νησιού της Κρήτης συναντάμε το Κολυμβάρι, παραθαλάσσια περιοχή αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη για το ανωτέρας ποιότητας ελαιόλαδο που παράγει. Η καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή αυτή ευνοείται έντονα από το εύφορο έδαφος που αρδεύεται φυσικώς από ρεύματα που διασχίζουν ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ενδοχώρας πριν καταλήξουν και εναποθέσουν το πολύτιμο φορτίο τους στις παράκτιες περιοχές του Κολυμβαρίου. Ήπιοι χειμώνες με υψηλή υγρασία, ξηρά καλοκαίρια, δροσερά αέρια ρεύματα και μακρές περίοδοι ηλιοφάνειας συνθέτουν το μικροκλίμα της περιοχής και δημιουργούν μαζί με τα γόνιμα εδάφη ένα πολύτιμο και σπάνιο συνδυασμό. Από τη δική τους πλευρά, οι τοπικοί παραγωγοί συνεισφέρουν παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής και μυστικά καλλιέργειας και φροντίδας του ελαιόδεντρου που περνάνε από γενιά σε γενιά εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Δημιουργείται έτσι το τρίπτυχο που διαμορφώνει το ελαιόλαδο που παράγεται στον τόπο αυτό, καθιστώντας το παράλληλα εκ των εκλεκτότερων και πλέον αναγνωρίσιμων παγκοσμίως.  

Το ΕΛΙΔΙΑ Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης ΠΟΠ είναι ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται από έντονη γεύση, ιδιαίτερο πράσινο-χρυσό χρώμα και ξεχωριστό άρωμα με νότες άγριων βοτάνων. Μέτριας πικράδας και με ένα ευχάριστα πικάντικο τελείωμα, το ΕΛΙΔΙΑ Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης ΠΟΠ θα συμπεριφερθεί καλά στον ουρανίσκο σας, προσφέροντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία είτε το απολαύστε σε κάποιο εκλεπτυσμένο πιάτο είτε σε μια φέτα  ζεστού, σπιτικού ψωμιού.   

Σύμφωνα με διατάξεις της κοινοτικής νομοθεσίας, το συγκεκριμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η πιστοποίηση Π.Ο.Π. Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης συνοδεύει κατ’ αποκλειστικότητα προϊόντα που παράγονται εξ’ ολοκλήρου σε αυτή την φημισμένη παραγωγό σε ελαιόλαδο περιοχή. Η διαδικασία πιστοποίησης περιλαμβάνει εκτενή καταγραφή αρχείων εισροών-εκροών καθώς και ένα οργανωμένο σύστημα ταυτοποίησης και ελέγχων από αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (ΚΑΝ Eυρωπαϊκής  Επιτροπής 510/2006), το οποίο εξασφαλίζει την ανιχνευσιμότητα στο ελαιόλαδο από τον παραγωγό στο ελαιοτριβείο και ακολούθως στην τυποποίηση. Είμαστε περήφανοι που το ΕΛΙΔΙΑ Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης Π.Ο.Π. φέρει μια εκ των πλέον αναγνωρισμένων σφραγίδων πιστοποίησης ποιότητας.

News

Why Extra Virgin Olive Oil is The Healthiest Fat on Earth
Why Extra Virgin Olive Oil is The Healthiest Fat on Earth
Role of Olive Oil in Reducing Oxidative Stress
Role of Olive Oil in Reducing Oxidative Stress
Συμπληρώστε το e-mail σας και λάβετε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο.