Η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, το ελαιόλαδο για τους Κρήτες αποτελεί θησαυρό, πραγματική ευλογία της μητέρας Φύσης. Αιώνες πριν την έναρξη της συστηματικής καλλιέργειας της ελιάς στον ελλαδικό χώρο και συγκεκριμένα στην Μινωική Κρήτη (3400-1200 π.Χ.), ιθαγενείς πληθυσμοί στο νησί περισυνέλεγαν και τρέφονταν με τους καρπούς των άγριων ελαιόδεντρων που υπήρχαν  στην Κρητική ενδοχώρα από την Νεολιθική κιόλας εποχή, περίπου 6 χιλιετίες νωρίτερα των ημερών μας

Τυχεροί καθώς ήμασταν να μεγαλώσουμε πολύ κοντά στους οικογενειακούς μας ελαιώνες αλλά και να δουλέψουμε από μικροί σ’ αυτούς, είχαμε, παιδιά ακόμη, την δυνατότητα να γευθούμε και να εκτιμήσουμε την ανώτερη γεύση του γνήσιου εξαιρετικά παρθένου κρητικού ελαιολάδου. Για το λόγο αυτό, οι φιλοδοξίες μας δημιουργώντας την ΕΛΙΔΙΑ δεν θα μπορούσαν να περιορίζονται στην παραγωγή και διάθεση στην εγχώρια και διεθνή αγορά ενός ακόμα έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Σ’ ένα νησί άλλωστε όπου το 85-90%[1] της παραγωγής ελαιολάδου πληροί το παραπάνω ποιοτικό κριτήριο, ο προαναφερθέν στόχος δεν αποτελεί σοβαρή πρόκληση. Για όλους εμάς τους ανθρώπους της ΕΛΙΔΙΑΣ ζητούμενο αποτελεί η ανωτερότητα.     

Αντιμέτωπη μ’ αυτή την πρόκληση, η ΕΛΙΔΙΑ πρόθυμα αποστασιοποιείται από την γενικότερη τάση συμπίεσης του κόστους και επακόλουθα της τιμής του προϊόντος σε βάρος της ποιότητας  του. Έχοντας γευτεί όλα αυτά τα χρόνια μερικά από τα καλύτερα ελαιόλαδα και κάνοντας συνείδηση την αντίληψη ότι το ελαιόλαδο δεν είναι ακόμα ένα αγροδιατροφικό προϊόν αλλά αγαθό που αξίζει τον μέγιστο σεβασμό του καταναλωτή, συντονίζουμε όλες μας τις προσπάθειες προς αυτή και μόνο την κατεύθυνση. Η τελειότητα απαιτεί μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες, η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται τεράστια αυτοπεποίθηση γι’ αυτό που κάνεις και ισχυρή επιμονή στο όραμα σου. Το πάθος μας για το ελαιόλαδο και η ευγνωμοσύνη για την τύχη που είχαμε να γεννηθούμε και να μεγαλώσουμε σ’ ένα ευλογημένο από τη μητέρα Φύση νησί, μας επιφορτίζει μ’ ένα καθήκον που τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας αποτελεί ευχαρίστηση. Να φέρουμε κοντά σε κάθε καταναλωτή, Έλληνα ή ξένο, το θαύμα του κρητικού ελαιολάδου στην αγνότερη μορφή του. Στην ίδια ακριβώς μορφή που εμείς το βάζουμε στο τραπέζι μας και ταΐζουμε τα παιδιά μας. Καλώς ήρθατε στο τραπέζι της ΕΛΙΔΙΑΣ!

 
Δημήτρης Χονδράκης,

ELIDIA Olive Oil

Υπεύθυνος Εξαγωγών
 

News

Why Extra Virgin Olive Oil is The Healthiest Fat on Earth
Why Extra Virgin Olive Oil is The Healthiest Fat on Earth
Role of Olive Oil in Reducing Oxidative Stress
Role of Olive Oil in Reducing Oxidative Stress
Συμπληρώστε το e-mail σας και λάβετε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο.