Υγεία

Υγεία

H ευεργετική επίδραση του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία έχει καταγραφεί αιώνες τώρα από πληθώρα αρχαίων θεραπευτών, συμπεριλαμβανομένων του Διόσκουρου, του Διοκλή καθώς και του περίφημου Ιπποκράτη, πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής επιστήμης.  Στις μέρες μας, ιατροί καθώς και διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση ελαιολάδου, και δη έξτρα παρθένου, συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη υγεία και πιο εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. 

Πολλές ιατρικές έρευνες και μελέτες που χαίρουν την αποδοχή του συνόλου της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας (7-COUNTRY STUDY, PREDIMED, EUROLIVE κ.α.) καταδεικνύουν την ανωτερότητα διατροφικών μοντέλων που χαρακτηρίζονται από υψηλή κατανάλωση σε ελαιόλαδο σε σύγκριση με ανταγωνιστικά που προωθούν την κατανάλωση εναλλακτικών φυτικών και ζωικών ελαίων. Το πλέον γνωστό μεταξύ αυτών των διεθνών ερευνητικών προσπαθειών που ακούει στο όνομα “Μελέτη των 7 Χωρών”, κατέταξε το παραδοσιακό μοντέλο Κρητικής Δίαιτας με ετήσια κατανάλωση σε ελαιόλαδο περί τα 20-25kg, πρώτο μεταξύ 16 διατροφικών μοντέλων από 7 χώρες όσον αφορά τη σπανιότητα θανατηφόρων επεισοδίων που συνδέονται με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η βιολογική και θεραπευτική αξία που έχει το ελαιόλαδο πηγάζει από την μοναδική χημική του σύσταση. Εφοδιασμένο με ένα εκπληκτικά υψηλό φορτίο αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, φυσικών ινών και θρεπτικών μικροσυστατικών, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί συνώνυμο της ευημερίας, της μακροζωίας και της φυσικής ομορφιάς.

News

Why Extra Virgin Olive Oil is The Healthiest Fat on Earth
Why Extra Virgin Olive Oil is The Healthiest Fat on Earth
Role of Olive Oil in Reducing Oxidative Stress
Role of Olive Oil in Reducing Oxidative Stress
Συμπληρώστε το e-mail σας και λάβετε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο.